amature desi

browse around these guys spankbang mompov

Τα παιδιά μας είναι η αντανάκλαση της συμπεριφοράς και των πράξεων μας

Ενας λόγος που οι περισσότεροι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με ένα πολεμικό άθλημα ,είναι μετά απο καθοδήγηση δασκάλων και καθηγητών, για να μάθουν να πειθαρχούν τον εαυτό τους διότι δημιουργούν συχνά προβλήματα στα σχολεία.                                                                                                                                                          Τα παιδιά μιμούνται στο σχολείο και στη συνέχεια στη ζωή τους αυτά που βλέπουν στο σπίτι τους.Όλοι παραδέχονται ότι έχει χαθεί ο σεβασμός των παιδιών πρός τους δασκάλους και τους καθηγητές στα σχολεία και ακόμη χειρότερα ό σεβασμός προς τους μεγαλύτερους. Η αιτία του προβλήματος είναι οι γονείς.     Η πειθαρχία και ο σεβασμός, πρέπει να αρχίση πρώτα απο τους γονείς πρός τους δασκάλους και τους καθηγητές για να μπορέση να μεταδωθεί και στα παιδιά .                                                        Εξάλλου το bullying είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα που παράγεται από την προβληματική κατάσταση και συμπεριφορά της οικογένειας.
Όταν η διαπαιδαγώγηση είναι επιτρεπτική, δηλαδή η πειθαρχία που ασκούν οι γονείς εί­ναι χαλαρή, χωρίς επιβολή κανόνων, η ελευ­θερία παίρνει την πιο ακραία της διάσταση και στο παιδί δίνεται η δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει. Οι περισσότεροι γονείς είναι ανε­κτικοί απέναντι στα παιδιά τους πιστεύοντας ακράδαντα πως δουλειά τους είναι να τα υπη­ρετούν, να τα κάνουν ευτυχισμένα, με την ελ­πίδα ότι κάποια στιγμή θα συνεργαστούν ό­ταν κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας.Με αυτόν τον τρόπο, όμως, η δύναμη και ο έλεγχος μεταβιβάζεται εξολοκλήρου στα παι­διά με αποτέλεσμα να γαλουχούνται με ιδέες του τύπου «είμαι παντοδύναμος» ή να πιστεύ­ουν πως οι κανόνες είναι μόνο για τους άλ­λους ενώ αυτά μπορούν να κάνουν ότι θέ­λουν.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να α­νταποκρίνονται με το να δοκιμάζουν συνεχώς τα όρια τους προκαλώντας και αψηφώντας τόσο κανόνες ,όσο και κάθε μορφή εξουσίας πρώτα στα σχολεία και μετά στην ζωή.

 Τα παιδιά από την άλλη πλευρά πολλές φορές αντιμετωπίζουν το μάθημα μιας  πολεμικής τέχνης σαν ώρα παιχνιδιού για να δουν τους φίλους τους και δεν συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε τάξη.

Ένα ακόμη πολύ συχνό πρόβλημα των γονέων είναι η καθημερινότητα των παιδιών. Τα παιδιά ενώ δείχνουν ενθουσιασμένα με τις πολεμικές τέχνες, την ώρα που έχουν μάθημα πολύ συχνά αντιστέκονται και δεν θέλουν να πάνε. Αυτό συμβαίνει με όλα τα αθλήματα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, διότι τα παιδιά κουράζονται αρκετά στην καθημερινότητά τους και επίσης δεν έχουν μάθει να είναι πειθαρχημένα και δεν συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα και να ακολουθούν κάποιες δραστηριότητες συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Για να αντιμετωπίσουν οι γονείς αυτές τις  συμπεριφορές των παιδιών τους θα πρέπει να κατανοήσουν το πώς σκέφτονται τα ίδια τα παιδιά και να βρουν τρόπους να τα παρακινήσουν.

Αυτό που τα κάνει να αντιστέκονται είναι η ίδια η έννοια του προγράμματος. Αναλυτικότερα τα παιδιά, όπως και ορισμένοι ενήλικες, συνδυάζουν τη διασκέδαση με το να μην έχουν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Όταν λοιπόν ξέρουν ότι μια συγκεκριμένη ώρα πρέπει να πάνε στο μάθημα της πολεμικής τέχνης που έχουν επιλέξει, ταυτόχρονα το θεωρούν υποχρέωση. Αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό διότι ορισμένα μέρη του εγκεφάλου του παιδιού δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα, για να επεξεργάζονται τέτοιου είδους πληροφορίες. Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να ενισχύουν το ενδιαφέρον των παιδιών για τις πολεμικές τέχνες και να αποφεύγουν πριν το μάθημα, το παιδί τους να κάνει κάτι που του αρέσει. Αν το παιδί έχει μάθημα το απόγευμα μην το αφήσετε να δει τηλεόραση λίγη ώρα πριν, γιατί δεν θα θέλει να σηκωθεί και να πάει στο μάθημα. Αν όμως του πείτε να κάνει τα μαθήματά του για το σχολείο, το μάθημα της πολεμικής τέχνης  θα του φανεί σαν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα. Μπορείτε επίσης πριν πάει στο μάθημα να του ζητήσετε να σας δείξει τις κινήσεις που έχει μάθει σε προηγούμενα μαθήματα και να τις κάνετε μαζί σαν ζέσταμα πριν το μάθημα.

Ως γονείς θα πρέπει να κρατάτε σε εγρήγορση τα παιδιά σας και να μην τα αφήνετε να είναι παθητικά, διότι έχουν την τάση να επιλέγουν να κάνουν τα λιγότερο πολύπλοκα και απαιτητικά πράγματα που τα κρατάνε στάσιμα και δεν τα βοηθούν να εξελιχθούν. Οι πολεμικές τέχνες ενεργοποιούν το σώμα των παιδιών  και αναπτύσσουν το πνεύμα τους.

.Τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας.

(Sensei Marios Constantinou κάτοχος 5ου Νταν Αικίντο)

 

R

sexix.co